Busongeluk Portugal eist vierde leven

Het ziekenhuis in Faro waar slachtoffers liggen van het busongeval in Portugal.
Het ziekenhuis in Faro waar slachtoffers liggen van het busongeval in Portugal. ANP / Remko de Waal

Het busongeluk van eergisteren in Portugal heeft het leven geëist van een vierde Nederlander. Dat meldt reisorganisatie TUI. Eén van de gewonden verkeert in kritieke toestand.

Volgens persbureau ANP gaat het om een 64-jarige vrouw. Eerder werd al bekend dat een vrouw van rond de dertig en een man van ongeveer zestig zijn omgekomen. De identiteit van een derde slachtoffer is nog niet bekend.

Het ongeluk vond plaats in het Zuiden van Portugal, vlak bij de toeristische stad Albufeira. 26 mensen raakten gewond, van wie er nu een is overleden. De bus reed op de snelweg A22 Faro, raakte van de weg en stortte in een klein ravijn. De oorzaak van het onderzoek is nog niet duidelijk. Verschillende slachtoffers hebben tegenover media verklaard dat de chauffeur erg hard reed. Hij zou daarbij hebben gemeld dat hij onwel wordt.

In de bus zaten 34 gasten van TUI Nederland. Zij waren net geland met Arkefly vlucht OR697 op de luchthaven van Faro. Deze vlucht vertrok woensdag om 19.20 uur vanaf Schiphol en landde om 21.20 uur (Portugese tijd). De alarmcentrale SOS International is aanwezig in Portugal, net als reisleiding van TUI.