Opnieuw autobranden in Haarlem, niet ver van woning burgemeester

De auto van burgemeester Bernt Schneiders van Haarlem gaat zondagnacht in vlammen op. De brand is vermoedelijk aangestoken.
De auto van burgemeester Bernt Schneiders van Haarlem gaat zondagnacht in vlammen op. De brand is vermoedelijk aangestoken. Foto ANP / Michel van Bergen

In Haarlem zijn vannacht opnieuw twee auto’s uitgebrand, waarvan één niet ver van de woning van burgemeester Bernt Schneiders, die sinds kort wordt beveiligd. De politie bevestigt dat de brand is aangestoken, zegt Petrie Koenen, woordvoerder van Politie Haarlem. In de omgeving van de brandende auto op de Meester Lottelaan werd een jerrycan aangetroffen.

De andere autobrand, op de Albert Verweijlaan in Haarlem-Noord, heeft ook de schijn van brandstichting, zegt Koenen, maar de politie is nog bezig met forensisch onderzoek.

Burgemeester beveiligd

Of de eerstgenoemde autobrand om een gerichte actie tegen Schneiders ging, kon de zegsvrouw nog niet zeggen. De Haarlemse burgemeester wordt sinds maandagavond beveiligd, nadat zijn auto de nacht ervoor volledig uitbrandde.

Beelden van de autobrand van vannacht, gemaakt door RTV Noord-Holland

Tweede brand in Haarlem-Noord

Een van de auto’s die vannacht in vlammen opging, stond in de straat achter de woning van de burgemeester. Het vuur woedde volgens de woordvoerster overigens niet in de directe omgeving van het huis van Schneiders. “Het is best wel een eindje van de woning”, aldus de zegsvrouw.