Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Linda de Mol wil halve ton van afperser om beveiligingskosten te dekken

Linda de Mol tijdens de presentatie van de nieuwe dramaserie 'Familie'.
Linda de Mol tijdens de presentatie van de nieuwe dramaserie 'Familie'. Foto ANP / Koen van Weel

Linda de Mol wil een halve ton schadevergoeding van de man die haar en haar familie zou hebben bedreigd en afgeperst. Dat bleek tijdens de behandeling van de strafzaak tegen de 71-jarige Dirk M.

De dreigbrieven waren aanleiding voor Linda de Mol om extra beveiligingsmaatregelen te nemen. Om die kosten te dekken wil De Mol een vergoeding van 50.000 euro, liet de rechtbank weten.
De verdachte verklaarde zich bereid de schade te vergoeden.

Meerdere dreigbrieven

Dirk M. uit Zeist werd op 3 december opgepakt. Hij bekende eind vorig jaar dat hij John en Linda de Mol meer dan een jaar heeft afgeperst en bedreigd.

De man stuurde brieven naar John de Mol waarin hij “een groot geldbedrag” eiste, anders zou hij het gezin van zijn zus Linda de Mol iets aandoen. Sinds oktober 2013 kreeg de familie De Mol regelmatig brieven toegestuurd. Dirk M. zou ten minste één keer een bedrag van 5 miljoen euro hebben geëist.