Economie

Dit is vandaag belangrijk

Foto Reuters

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Alweer een Fifty Shades of Grey, maar nu vanuit zíjn perspectief. Vandaag verschijnt het vierde boek in de serie. Wat betekent zo’n bestseller eigenlijk voor een uitgever?

En vandaag begint, als de maan meewerkt, de ramadan. Dat wordt geld verdienen, denken deze bedrijven.

Voor Griekenland is het nu het moment van de waarheid. Nee, maar dit keer echt. Hoe loopt de Eurogroep-vergadering af? We praten je in twee minuten bij.

Poldernieuws

Nederlandse pensioenfondsen investeren in de productie van wapens. En niet zo’n beetje ook, ontdekte de Volkskrant.

De Hema is minder kredietwaardig, beoordeelt Standard & Poor volgens De Telegraaf.

Alle woningcorporaties moeten bijdragen aan de redding van Vestia, meldt het Financieele Dagblad. Zelfs al had die corporatie de problemen aan zichzelf te danken.

While you were sleeping… in the US

Walmart wil blijere werknemers, schrijft Forbes. Dus mogen zij makkelijke kleding aan en klinkt er voortaan hippe muziek.

American Apparel: nog zo’n Amerikaanse keten met problemen. De CEO presenteerde volgens Quartz een nieuwe strategie.

Linkedin komt met Pulse: Nóg een app die jou vertelt wat je moet lezen, schrijft The Verge.

While you were sleeping… in Asia

De website Renren (de Chinese Hyves) krijgt een tweede leven. Het bedrijf gaat volgens China Daily beleggen in Amerikaans vastgoed.

Zuid-Korea en Japan klagen over elkaar en over China. Maar ze kunnen de handen beter ineen slaan, denkt de Nikkei Asian Review.

Ooit was hij vakkenvuller; nu moet hij vertrekken als topman bij het Australische warenhuis Woolworths. En hij bedoelde het nog wel zo goed, analyseert de Australian Financial Review.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.