Oranjevrouwen zoals verwacht door op WK

Nummer 19 Kirsten van de Ven scoorde de gelijkmaker tegen Canada
Nummer 19 Kirsten van de Ven scoorde de gelijkmaker tegen Canada Foto: Paul Chiasson/The Canadian Press via AP

Het Nederlands vrouwenelftal gaat als een van de vier beste nummers 3 door op het WK voetbal in Canada. Tegen wie de ‘Leeuwinnen’ uitkomen in de achtste finale is nog de vraag.

Na het gelijkspel tegen Canada in de eigen laatste groepswedstrijd maandag, had de ploeg van Roger Reijners vier punten verzameld. Daarmee eindigde het team als derde na Canada (5 punten) en China (ook 4 punten, maar meer doelpunten) in poule A.

De ploeg zat daardoor in de wachtkamer, al was plaatsing wel te verwachten omdat de nummer drie in poule B al achter Oranje was geëindigd. Na de laatste speelronde in groep C is nu duidelijk dat Oranje bij de vier beste nummers drie van de zes groepen zit. Kameroen was namelijk met 2-1 te sterk voor Zwitserland, waardoor de Zwitserse dames met drie punten als derde zijn geëindigd.

Het team moet nog wel afwachten wanneer en tegen wie ze in de achtste finale spelen. Pas als alle zes groepen klaar zijn, is duidelijk of Oranje zaterdag in Ottawa tegen de nummer één van groep B speelt (Duitsland) of drie dagen later in Vancouver tegen de winnaar van poule C (Japan).

Bekijk de hoogtepunten van de wedstrijd.