Knuffel Hobbes raakte kwijt - en ging toen op vakantie

Tijgerknuffel Hobbes helpt bij het uitladen van de bagage.
Tijgerknuffel Hobbes helpt bij het uitladen van de bagage. Foto Tampa International Airport

Het is de grootste nachtmerrie van ieder kind: je knuffel kwijtraken. Het overkwam de 6-jarige Owen Lake uit Amerika toen hij zijn tijgerknuffel Hobbes liet liggen op het vliegveld van Tampa. Maar Hobbes werd niet alleen teruggevonden; hij werd ook getrakteerd op een fantastische vakantie.

Owen en zijn gezin vlogen vorige week naar Houston in Texas om bij de diploma-uitreiking van een familielid te zijn. Toen ze erachter kwamen dat de tijgerknuffel was achtergelaten op het vliegveld, was Owen ontroostbaar. Hobbes mag dan wel lijken op een doodnormale knuffel - hij is vernoemd naar de stripfiguur uit Calvin and Hobbes en vertoont veel gelijkenis met Tijgertje uit de boeken van Winnie de Poeh - er is er maar één van in de wereld. Owen’s tante had hem speciaal voor de kleine jongen gemaakt.

Gevonden, dus eind goed, al goed?

Moeder Amanda belde dus het vliegveld met amper hoop Hobbes ooit terug te zien. Met 16,5 miljoen reizigers per jaar die via Tampa International Airport reizen, leek die kans niet erg groot. Toch werd de knuffel gevonden, tot blijdschap van de familie, die hem bij terugkomst konden ophalen. Einde verhaal, zou je denken. Maar daar dachten ze op het vliegveld anders over.

Want als de familie Lake een leuke vakantie had, zou tijger Hobbes die ook krijgen. En dus kreeg hij een complete rondleiding over het vliegveld, van de bagagebanden tot de omroepbalie, en van het luchtverkeerscentrum tot even chillen naast het zwembad van een aangelegen hotel. Er was zelfs tijd voor ontspanning, want Hobbes mocht ook een ijsje uitkiezen en een potje Jenga spelen.

Het personeel legde alles op de foto vast. En zo lag er voor Owen een fotoboek - én zijn knuffel - klaar toen hij weer in Florida landde.

Foto Tampa International Airport

De 6-jarige Owen wordt herenigd met zijn knuffel Hobbes. Hij krijgt er een fotoboek van de vakantie van de knuffeltijger bij. Foto Tampa International Airport

De kabouter van Amélie

Komt je dit verhaal bekend voor? Dat zou kunnen, want ook Amélie Poulain, het hoofdpersonage uit de film Amélie, liet een niet-levend wezen eens op vakantie gaan. Ditmaal gaat het om de tuinkabouter van haar vader, die onder andere het Vrijheidsbeeld en de Taj Mahal lijkt te bezoeken. Lijkt, want de foto’s worden met behulp van ansichtkaarten gemaakt.

https://www.youtube.com/watch?v=8LuUM4z9l0M