In beeld

Hoofddeksels kijken tijdens de Royal Ascot

De Royal Ascot is het beroemdste paardenrace-evenement ter wereld. Het evenement wordt georganiseerd op de Ascot Racecourse in Berkshire, en duurt vijf dagen; van 16 tot 20 juni. Er kwamen vorig jaar ongeveer 300.000 bezoekers op af. Tijdens de races is er meer aandacht voor de kledingdracht van de bezoekers dan voor de winnaars. De bezoekers moeten zich dan ook aan een strenge dresscode houden: een grijs of zwart pak met hoge hoed voor de heren, en een jurk - zonder ontblote schouders - en een hoed(je) voor de vrouwen.
Een vrouw laat haar hoofddeksel zien tijdens de openingsdag van Royal Ascot, het beroemdste paardenrace-evenement ter wereld.
EPA/Will Oliver
Het evenement wordt georganiseerd op de Ascot Racecourse in Berkshire. Er kwamen vorig jaar ongeveer 300.000 bezoekers op af.
AFP/Ben Stansall
Vrouwen zijn verplicht om tijdens een evenement een hoofddeksel te dragen. Dat doen ze dan ook op de meest uitbundige manieren.
EPA/Will Oliver
Royal Ascot is een echt society-evenement. De uitslagen van de races zijn ondergeschikt aan de kleding van de bezoekers.
AFP/Ben Stansall
De creatieve hoeden zijn te vergelijken met de hoedjes die parlementariërs dragen tijdens Prinsjesdag.
AFP/Ben Stansall
Toch zijn de paardenraces geen kinderspel. Er wordt meer dan 3 miljoen pond (4,2 miljoen euro) aan prijzengeld verdeeld.
Reuters/Eddie Keogh
Het evenement heeft nauwe banden met de Britse koninklijke familie. Zo werd Ascot Racecourse in 1711 opgericht door koningin Anne.
EPA/Will Oliver
Een deel van de Racecourse is afgesloten voor genodigden. Hier kom je alleen in als je wordt geïntroduceerd.
Reuters/Eddie Keogh Livepic
In het afgesloten gedeelte geldt een strenge dresscode. Mannen in grijs of zwart pak met hoge hoed, en vrouwen in een jurk zonder ontblote schouders.
AFP/Ben Stansall
Het evenement duurt vijf dagen: van 16 tot 20 juni.
EPA/Will Oliver
Elk jaar wordt het evenement bijgewoond door leden van het koninklijk huis, waaronder koningin Elizabeth. Zij worden met een koets naar hun plaats gebracht.
AP/Alastair Grant