Geld verdienen aan je raam

Elke week belicht nrc.next een startup met potentie. Deze week: adverteren in je raamkozijn.

Bedrijf: Add My Window Oprichter: Roderick Adang (22) Medewerkers: 5

In de deeleconomie kun je aan van alles geld verdienen. Je huis verhuren, je gereedschap uitlenen, klusjes doen. De startup Add My Window voegt er wel een heel gemakkelijke manier aan toe: geld verdienen aan je raam. Zij verhuren ramen aan bedrijven, zodat die kunnen adverteren.

Hoe werkt het?

Er komt een plakfolie met de advertentie aan de binnenkant van je raam. Je kunt dan nog wel van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Je meldt je aan op de website, en geeft de afmetingen en locatie van je ramen door. De startup besluit of je raam geschikt is, en als dat zo is nemen ze je op in het systeem. Je moet maar afwachten wat voor advertentie je erop krijgt, want bedrijven kiezen zelf welk raam ze willen ‘huren’.

Hoeveel verdien je ermee?

Ligt aan de locatie en grootte van je raam. In het beste geval 150 euro per raam, per maand. Dan heb je een groot raam (grootte van een poster in een bushokje) op een mooie locatie in het centrum van een stad.

Wat is het verdienmodel?

Bedrijven betalen Add My Window 300 euro per maand, per raam, voor een A-locatie.

Wie doen dit?

Na vier maanden hebben ze 700 ramen beschikbaar in Breda, Tilburg, Eindhoven en Rotterdam. Iets meer dan 50 mensen hebben ook al advertenties hangen, van in totaal vier bedrijven.

Mag dit zomaar?

Als huurder moet je toestemming van je huisbaas hebben. Elke stad heeft een reclamebeleid, maar omdat het folie aan de binnenkant van het raam zit, valt het meestal niet onder die regels.