Jonge benen

Vier jonge Belgische wielrenners zijn op weg om naam te maken in het internationale peloton. Ze zijn vrienden en delen alles met elkaar. Tim Wellens, Sean de Bie en Louis Vervaeke rijden bij de Belgische ploeg Lotto-Soudal. Hun kameraad Jasper Stuyven bij het Amerikaanse Trek. „Concurrentie, maar dat heeft geen invloed op onze vriendschap”, zeggen ze zelf. In de driedelige documentaireserie Jonge benen geven deze talenten een inkijkje in hun leven als beginnend profwielrenner. Dat doen ze door veel privémomenten zelf vast te leggen. Wellens laat bijvoorbeeld zien hoe hij zich voorbereidt op zijn eerste Ronde van Frankrijk, die over ruim twee weken start. Als Wellens door een televisieploeg geïnterviewd wordt, filmt De Bie zichzelf terwijl hij er naast staat. „Voor mij nog geen interviews, maar dat komt vast snel”, fluistert hij met een enigszins sip gezicht. Onderlinge WhatsApp-berichten en tweets komen regelmatig in beeld en geven de serie een moderne tint. Verder passeert van alles de revue: de schade na valpartijen, momenten op de massagetafel en een moeder die in de keuken sportvoeding maakt voor haar zoon. Robert Hüsken