Het uur van de wolf: Keep on Keepin’ on

Deze ontroerende muziekdocumentaire (2014) van Alan Hicks gaat over de hechte band tussen de legendarische trompettist Clark Terry (1920-2015) en zijn protegé Justin Kauflin, een jonge pianist die op twaalfjarige leeftijd blind werd.

Ze praten over muziek, jammen samen tot diep in de nacht en luisteren af en toe naar de oude opnames van Terry, die onder meer in de orkesten van Count Basie en Duke Ellington speelde. Naar schatting is CT, zoals Justin hem liefdevol noemt, te horen op zo’n duizend platen.

Quincy Jones, zijn allereerste leerling, is producent van Keep on Keepin’ on en is er ook even in te zien, evenals pianist Herbie Hancock en zangeres Dianne Reeves. Terry lijdt al heel lang aan diabetes en gedurende de vier jaar lang durende opnames wordt duidelijk dat zijn onderbenen geamputeerd moeten worden. In deze moeilijke tijd blijft hij echter onverminderd positief steun en les geven aan Justin, die bijzonder zenuwachtig is voor zijn deelname aan het prestigieuze Thelonious Monk-concours. Terry moedigt hem aan zijn eigen unieke stem te vinden, net als hijzelf had.