Angry Candy Kombat

Hoe zou een vergadering voor het bedenken van een nieuw Angry Birds-spel bij ontwikkelaar Rovio Entertainment eruitzien? Programmeur X: ‘Mensen spelen massaal Candy Crush. Zoiets moeten we hebben.’ Programmeur Y: ‘Nee, Mortal Kombat X en Final Fantasy zijn pas populair!’ En dan in koor: ‘We combineren deze games gewoon!’ Angry Birds Fight is een nieuwe en moedige poging van Rovio om de zesjarige franchise in leven te houden (na hybride games als Angry Birds Go!, Angry Birds Star Wars en Angry Birds Stella POP!). In de game voor Android- en iOS-apparaten verzamelen gebruikers energie om te vechten tegen andere spelers of computertegenstanders door een Candy Crush-achtige puzzel te spelen. Het verloop bepaalt hoe krachtig de aanvallen van de hoofdpersoon zullen zijn in een RPG-achtig gevecht. De animaties van het prachtig geanimeerde verhaal doen denken aan een stripboek, maar dan geïnspireerd op Nintendo’s Super Smash Bros met vogels in plaats van Mario.