In beeld

Vast tussen twee fronten én de grens

Als je stad opeens middenin in de frontlinie ligt van een bloedige strijd, rest niets anders dan vluchten. Duizenden inwoners van Tal Abyad aan de Turks-Syrische grens pakten dan ook hun biezen toen Koerdische strijders het bij hun stad opnamen tegen terreurbeweging IS. Vluchten is alleen onmogelijk, als je de grens niet over komt. AFP-fotograaf Bulent Kilic bezocht de vluchtelingen die de afgelopen dagen heen en weer werden gestuurd, omdat Turkije niet nog meer Syrische asielzoekers wilde opnemen. Inmiddels is de vluchtelingenstroom opgedroogd.
Emotionele beelden bij de grensovergang tussen Syrië en Turkije.
AFP / BULENT KILIC
Een jongetje wordt omhoog gehesen om bij de groep te blijven die vlucht naar Turkije. De Syrische vluchtelingen zoeken naar kapotte grenshekken om zo Turkije binnen te komen.
AFP / BULENT KILIC
Een man bezeert zich aan het grenshek terwijl hij zich Turks grondgebied in wringt.
AFP / BULENT KILIC
Een Syrisch kindje dat van de oorlog vlucht wordt over het hek het veilige Turkije in getild
AFP / BULENT KILIC
Syrische vluchtelingen deinzen terug als Turkse militairen het waterkanon op hen richten om ze weg te houden bij de grens.
AFP / BULENT KILIC
Een moeder met in haar handen haar huilende dochtertje en een stapeltje documenten. De vrouw slaagde erin de stad Akcakale in Turkije te bereiken,
AFP PHOTO / BULENT KILIC
Een Syrisch meisje met achter haar een groep migranten op weg naar de grenspoort naar Turkije.
AFP PHOTO / BULENT KILIC
Een chaotisch tafereel: een grote groep Syriërs wringt zich door een kapot grenshek. Een man houdt zijn dochtertje omhoog en zwaait haar het veilige Turkije in.
AFP / BULENT KILIC
Een jongen zoekt verkoeling door water in zijn gezicht te plenzen. Na een lange voettocht vanaf het slagveld heeft hij eindelijk de grens met Turkije bereikt.
AFP / BULENT KILIC
Syriërs op de vlucht voor het geweld wachten tot de Turkije in mogen. Enkelen steken hun handen uit - ze kunnen het veilige gebied bijna aanraken.
AFP / BULENT KILIC
Een vermoeid Syriërs gezin steekt de grens met Turkije over. Achter hen stuift stof omhoog van de langsschrijdende menigte.
AFP / BULENT KILIC
Overzichtsbeeld van Syriërs die zich verzamelen bij de grens met Turkije, vlak voor de oversteek.
AFP / BULENT KILIC