Filmpje: Ed Sheeran hoort een fan zijn liedje zingen en zingt mee

De 13-jarige Sydney Bourbeau is al een paar jaar groot fan van Ed Sheeran. Logisch dus dat ze tijdens een inzamelingsactie in een winkelcentrum in het Canadese Edmonton koos voor een liedje van de Britse zanger. Toevallig is Sheeran op dat moment ook in een van de winkels en hoort hij het optreden.

Op een video, gemaakt door de neef van Sheeran, is te zien hoe de 24-jarige zanger de winkel uit snelt in de richting van het podium. Bourdeau is op dat moment halverwege Thinking out loud, een van Sheeran’s grootste hits. Aanvankelijk denkt Sydney nog dat het om een technicus gaat die de microfoon wil bijstemmen, zo zegt ze tegen de Edmonton Journal.

De officiële versie van Thinking out loud:

Stoppen of doorgaan?

Pas zodra ze het publiek hoort juichen, heeft ze door dat het om de roodharige zanger zelf gaat. Sheeran zingt een paar zinnen mee en verlaat het podium dan weer. De jonge Bourbeau zegt daarover:

“Ik twijfelde: moest ik nu stoppen? Ik wilde niet stoppen, maar ik wilde ook heel graag met hem praten.”

Bourbeau besluit uiteindelijk – als een ware artiest – door gewoon haar optreden af te maken. Ze loopt daardoor Sheeran, die na een paar foto’s met fans weer vertrekt, mis. Later op de middag volgt echter de tweede verrassing, als de manager van de zanger haar uitnodigt voor het concert dat Sheeran die avond in Edmonton geeft.

Het hele optreden van Sydney Bourbeau:

Maar hoe toevallig was het, dat Sheeran in dat winkelcentrum was en er óók nog gefilmd werd? De directeur van de Bourbeau’s school – die de inzamelingsactie organiseerde – verzekert dat het spontaan was. Hij wist niet dat Sheeran in het winkelcentrum was en was ook niet op de hoogte van diens concert, zo zegt hij tegen de Edmonton Journal.