Dara Ó Briain meets Stephen Hawking

Dat de wereldberoemde kosmoloog Stephen Hawking gevoel voor humor heeft, is al een tijdje bekend. Zo had hij gastrolletjes in meerdere afleveringen van The Simpsons (in een gedenkwaardige scène geeft hij Homer Simpson een klap met een bokshandschoen die uit zijn rolstoel schiet). Vorig jaar was hij te zien in een sketch die tijdens de afscheidsvoorstellingen van Monty Python werd getoond. Het is dan ook niet gek dat de Ierse komiek Dara Ó Briain toestemming kreeg om met de professor op te trekken voor een BBC-special die vandaag uitgezonden wordt. Ó Briain is sinds zijn tienerjaren fan van Hawking, die in 1963 werd gediagnosticeerd met de spierziekte ALS. De documentaire is gefilmd ten tijde van de première van The Theory of Everything (2014), de film waarin Eddie Redmayne de rol van Hawking vertolkt. In Cambridge – waar Hawking woont en werkt – komen de kinderen van Hawking, voormalig assistent Judith Croasdell, technisch assistent Jonathan Wood en Redmayne aan het woord. Hawking zelf vertelt over zijn leven met ALS, waarom wetenschap hem nog steeds zoveel boeit en zijn verwachtingen voor de toekomst.