Economie

Dit is vandaag belangrijk

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Waar denk je aan bij Page wc-papier? Gokje: niet aan bezigheden op het toilet, maar aan een schattige puppy. Die is inmiddels al 35 jaar lang hét gezicht van het merk. Hoe blijft een reclamecampagne zo lang succesvol?

Barst in het scherm? Kun je zelf repareren. Tijd voor een andere camera? Schroef je er zo in. Dat is de gedachte achter de Fairphone. Vandaag wordt de tweede editie gepresenteerd.

Ze maakten de afgelopen tijd veel ruzie: franchisegevers en franchisenemers. Vandaag wordt een nieuwe gedragscode gepresenteerd, die daar een eind aan moet maken. Gaat dat werken?

Poldernieuws

Visbedrijf Foppen uit Harderwijk stopt een verboden stof in de vis. Het is niet de eerste keer dat het bedrijf de fout in gaat, meldt Omroep Gelderland.

Om te besparen schrapt Air France een paar rustige routes, schrijft De Telegraaf.

De verkoop van een windpark in Zeeland moet de schuldenlast van energiebedrijf Delta verlichten, meldt onder meer Omroep Zeeland.

While you were sleeping… in the US

Elon Musk organiseert een wedstrijdje. En jij kunt meedoen, meldt The New York Times.

Facebook heeft wat nieuws: de fotodeel-app Moments. Dé manier om foto’s te delen met vrienden die niet iedereen mag zien, schrijft The Verge.

GoDaddy is niet alleen goed met webdingen, maar ook met exclusieve golfclubs. Daar hangt volgens Bloomberg wel een prijskaartje aan.

While you were sleeping… in Asia

Wat te doen tegen drones? Japan vreest drone-terrorisme en zoekt een manier om het land te verdedigen, meldt de Nikkei Asian Review.

Chinezen worden door de regering aangespoord om start-ups te beginnen. De South China Morning Post ging kijken in Zhongguancun Science Park in Beijing.

Een groeiende economie heeft verpakkingen nodig. Volgens de Nikkei Asian Review speelt het Thaise bedrijf Siam Cement Group daar mooi op in.

Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.