Chris Evans vervangt Jeremy Clarkson als Top Gear-presentator

Een auto in actie tijdens de repetitie van Top Gear Live in de Ziggo Dome.
Een auto in actie tijdens de repetitie van Top Gear Live in de Ziggo Dome. Foto ANP / Koen van Weel

Televisie- en radiopresentator Chris Evans heeft een contract van drie jaar getekend om de nieuwe presentator van Top Gear te worden. Hij volgt hiermee Jeremy Clarkson op, die werd ontslagen nadat hij een producer had gemept. Dat heeft de BBC bekendgemaakt.

Twitter avatar achrisevans Chris Evans First tweet as new Top Gear host. I would like to say Jeremy, Richard & James are the greatest. And NO I’m not leaving the R2 Breakfast Show

Evans zei “verheugd” te zijn om aan de slag te gaan en noemde Top Gear zijn “favoriete programma aller tijden”. Al eerder werd in de wandelgangen gefluisterd dat Evans Clarkson zou vervangen, maar Evans liet toen weten geen interesse in de functie te hebben. Hij wordt door collega’s geroemd om zijn kennis van en passie voor auto’s. Een BBC-medewerker dicht Evans een “ondeugende onvoorspelbaarheid” toe.

Wereldwijd kijken zo’n 350 miljoen mensen naar het autoprogramma en is een van de grootste shows van de BBC. Het productieproces dat moet resulteren in nieuwe Top Gear-afleveringen gaat de komende weken van start.

Bekijk hier een interview dat Evans vorige maand met Clarkson afnam: