Zelfmoordaanslagen in Tsjaad kosten 23 levens

foto BRAHIM ADJI / afp
foto BRAHIM ADJI / afp

De schoenen zijn nog een restant van de twee zelfmoordaanslagen in de Tsjadische hoofdstad N’Djamena. Daarbij kwamen gisteren 23 mensen om het leven, en raakten meer dan honderd mensen gewond. Een van de aanslagen vond plaats bij een politieacademie. De acties zijn niet opgeëist, maar gevreesd wordt dat ze het werk zijn van Boko Haram. De Nigeriaanse terreurgroep heeft al eerder gedreigd met aanvallen in Tsjaad vanwege betrokkenheid van het land bij de regionale strijdmacht tegen Boko Haram. Op 13 februari voerde Boko Haram voor het eerst aanslagen uit in Tsjaad. Bij de aanval in het dorp Ngouboua aan de oever van het Tsjaadmeer dat beide landen scheidt, kwamen vier mensen om het leven. Onder hen waren twee Boko Haramstrijders, een militair en een burger.