Burgemeester Haarlem krijgt beveiliging

Burgemeester Bernt Schneiders van Haarlem wordt sinds gisteren beveiligd. Die maatregel heeft de hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie genomen naar aanleiding van het uitbranden van Schneiders’ auto in de nacht van zondag op maandag. Het OM gaat ervan uit dat de auto in brand is gestoken. In het onderzoek naar dat incident worden alle scenario’s opengehouden en houdt het OM er rekening mee dat de veiligheid van de burgemeester in het geding is. Wat de beveiligingsmaatregelen precies zijn, kan het OM niet melden. De NOS meldde gisteren dat het mogelijk om een vergeldingsactie gaat. In april werd de baas van de Haarlemse afdeling van de Hells Angels opgepakt nadat in een loods in de stad een wapenarsenaal was ontdekt. Schneiders zei gisterochtend nog tegen RTV Noord-Holland, dat hij er niet van uitging dat de actie tegen hem gericht was.