Warriors ruiken dankzij Curry aan de NBA-titel

De basketballers van Golden State Warriors hebben nog één zege nodig om voor het eerst in veertig jaar kampioen van de NBA te worden. Aan de hand van uitblinker Stephen Curry wonnen de Warriors gisteravond in de eigen Oracle Arena het vijfde duel met Cleveland Cavaliers: 104-91. Daardoor kwam de ploeg uit Oakland op een voorsprong van 3-2 in de best-of-sevenserie.

Golden State Warriors kan de finale morgen beslissen in Cleveland. Lukt dat niet, dan valt de beslissing vrijdag tijdens de laatste confrontatie in Oakland. De Warriors werden in 1975 voor de laatste keer kampioen in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie. Cleveland Cavaliers, de ploeg van superster LeBron James, jaagt op zijn eerste titel. De ploeg uit Ohio moet echter wel de laatste twee wedstrijden in de finale winnen.

James was de meest productieve speler op het veld met een zogeheten ‘triple-double': 40 punten, 14 rebounds en 11 assists. Toch werd hij overvleugeld door Curry, die zeven driepunters raak gooide en uitkwam op 37 punten. „Ach, het heeft alleen waarde als we de titel binnenhalen”, zei de Amerikaanse vedette van de Warriors, die in het reguliere seizoen werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler (MVP).

Voor James dreigt zijn droom om de Cavaliers eindelijk aan een kampioenschap te helpen weer te mislukken. De ploeg uit Cleveland mist de geblesseerde basiskrachten Kyrie Irving en Kevin Love en bouwt daardoor volledig op James. (ANP)