Turnsters winnen brons, tafeltennissters zilver op Europese Spelen

Cecile van Gerner in actie tijdens het onderdeel vloer op de Europese Spelen in Bakoe.
Cecile van Gerner in actie tijdens het onderdeel vloer op de Europese Spelen in Bakoe. Foto EPA/Robert Ghement

De Nederlandse turnsters zijn bij de landenwedstrijd op de Europese Spelen in Bakoe als derde geëindigd. Céline van Gerner, Lieke Wevers en Lisa Top kwamen tot een totaalscore van 110,099 punten. Alleen Rusland (116,897) en Duitsland (110,397) deden het beter.

De medaille voor de turnsters is een verrassing. Nederland behoorde niet tot de favorieten. De nationale teams van Rusland, Duitsland en Frankrijk, dat als vierde eindigde, wel.

Twitter avatar nocnsf NOC*NSF WoW! Lange wachten is voorbij. Brons voor dames turnen in landenwedstrijd. Felicitaties van Jeroen Bijl en #TeamNL http://t.co/SeiCoIEQGX

Goede individuele prestaties

Bij de landenwedstrijd telden de twee beste resultaten van vier toestellen mee. Wevers blonk uit met een score van 13,9 op de vloer, ook goed voor een derde plaats. Ze plaatste zich daarmee ook voor de individuele finale. Ook Top behaalde individueel een derde plaats op de sprong met een score van 14,066.

Het Nederlandse mannenteam werd bij de turnen vijftiende. Bram Verhofstad, Frank Rijken en Schmidt behaalden een score van 163,963.

Zilver voor tafeltennissters

Eerder op de dag wonnen de Nederlandse tafeltennissters zilver in het landentoernooi. In de finale werd met 3-2 verloren van Duitsland. De oogst van de Nederlandse equipe staat nu op twee zilveren medailles (Rachel Kramer won zilver op de triatlon) en een bronzen plak.