Sprake van opzet bij gasexplosies in Venlo

Vlammen in een flat aan de Gulikstraat in Venlo.
Vlammen in een flat aan de Gulikstraat in Venlo. Foto ANP

De twee explosies van gisteravond in een flat in Venlo waren geen ongeluk, maar opzet. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente volgens persbureau ANP voorafgaand aan een bewonersbijeenkomst gezegd. Iemand heeft opzettelijk gas laten stromen.

De explosies vonden plaats in een flatgebouw aan de Gulikstraat in de Limburgse stad. Eén bewoner raakte gewond; hij liep brandwonden op en is na eerst naar het ziekenhuis te zijn gebracht afgevoerd naar brandwondencentrum Beverwijk. Van minstens één woning in het gebouw zijn de voor- en achtergevel verdwenen. Meerdere appartementen zijn volgens de gemeente nog onbewoonbaar.

Beelden van de brand die uitbrak na de explosies: