Schrijf je korte verhalen? Doe mee aan de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd

Je ambieert een carrière als schrijver? Doe dan mee aan de derde Grote Lowlands Schrijfwedstrijd, een literaire wedstrijd van Lowlands, uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en nrc.next. Het winnende verhaal wordt gepubliceerd in nrc.next en in een digitaal Lowlandsboek. Je kunt je stuk tot 17 juli insturen.

Je ambieert een carrière als schrijver? Doe dan mee aan de derde Grote Lowlands Schrijfwedstrijd, een literaire wedstrijd van Lowlands, uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en nrc.next. Het winnende verhaal wordt gepubliceerd in nrc.next en in een digitaal Lowlandsboek. Je kunt je stuk tot 17 juli insturen.

Let op: het stuk moet wel aan een aantal eisen voldoen. Je korte verhaal moet tussen de 1200 en 1700 woorden bedragen. Het moet proza zijn, dus geen songteksten, essays, kinderboeken, strips of poëzie. Ook mag je korte verhaal niet eerder gepubliceerd zijn als zelfstandige uitgave, in bundel, tijdschrift of als e-book), moet het in het Nederlands geschreven zijn. Deelnemers mogen maar één verhaal inzenden. Dat kan naar schrijfwedstrijd@lowlands.nl.

Het winnende verhaal wordt gepubliceerd in nrc.next. Daarnaast krijgt de winnende auteur een persoonlijk gesprek met een redacteur van Nijgh & Van Ditmar en mag hij of zij deelnemen aan een masterclass van de Querido-academie. Ook mag de winnende auteur zijn of haar verhaal voorlezen op Lowlands.

Derde editie Grote Lowlands Schrijfwedstrijd

Het is de derde keer dat de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd wordt gehouden. De vorige twee edities werden gewonnen door Nicole van den Berg en Derk Fangman. Bij beide edities werden er rond de 500 verhalen ingestuurd.

Uit de inzendingen worden de twintig beste verhalen gekozen door een vakjury en gebundeld in een e-book. De jury bestaat naast juryvoorzitter Ronald Giphart uit schrijver Ivo Victoria, redacteur Willemijn Tillmans en nrc.next redacteur Thomas de Veen.