Slagman Yankees in illuster rijtje

In de Amerikaanse Major League Baseball bereikte Alex Rodriguez dit weekeinde de mijlpaal van 2.000 binnengeslagen punten. De aangewezen slagman van de New York Yankees sloeg in het duel met Baltimore Orioles in de zesde inning de bal over de hekken: homerun. Omdat er al een teamgenoot op de honken stond voegde Rodriguez – bijnaam ‘A-rod’ – twee punten toe aan zijn indrukwekkende totaalscore en kwam op 2.001 binnengeslagen punten. In de geschiedenis van het Amerikaanse honkbal kwam alleen Hank Aaron van de Atlanta Braves (speelde daar tussen 1966 en 1975) tot een hoger aantal: 2.297.

Voor de 39-jarige Rodriguez was het de 666ste homerun in zijn carrière. Hij staat nu vierde in een ander illuster rijtje van de Major League Baseball, na honkbaliconen Barry Bonds (762 homeruns), Aaron (755) en Babe Ruth (714).

Met zijn homerun trok Rodriguez de stand in het duel tussen de Yankees en de Orioles weer gelijk. Maar het mocht niet baten. De thuisploeg won uiteindelijk met 9-4 van de Yankees.