Hockeyers geplaatst voor Spelen

De Nederlandse hockeyers zijn zeker van deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro volgend jaar. De ploeg van bondscoach Max Caldas versloeg gisteren Canada in de troostfinale van de Hockey World League met 6-0 en verzekerde zich daarmee van een olympisch ticket.

Na de 2-1 nederlaag tegen Duitsland in de halve finale was er nog geen man overboord, want ook de derde plaats bij het toernooi in Buenos Aires was voldoende voor olympische kwalificatie. En winnen van een bescheiden hockeyland als Canada, dat zou toch geen probleem moeten zijn voor de winnaar van olympisch zilver in Londen (2012).

Zoals verwacht bleek Canada in de strijd om de derde plaats duidelijk een maatje te klein voor de Nederlandse hockeyers. Al in de tweede minuut opende Constantijn Jonker de score. Vroeg in het tweede kwart maakte Billy Bakker de 2-0, terwijl Canada geen moment gevaarlijk werd. Daarna tekende Mink van der Weerden uit een strafcorner voor de 3-0. In de tweede helft liep Nederland verder uit door treffers van Robert Kemperman, Robert van der Horst en opnieuw Jonker.