Cultuur

Hillary Clinton haalt uit naar Wall Street

Foto iStock

Wat gebeurde er in de VS terwijl je sliep? Onze correspondente praten je bij.

Hillary Clinton had tijdens haar eerste officiële speech geen goed woord over voor Wall Street. Vooral CEO’s en hedgefondsmanagers kregen ervan langs, schrijft Business Insider.

“Welvaart is niet alleen voor CEO’s en hedgefondsmanagers. Democratie is niet alleen voor miljardairs en grote bedrijven.”

In haar speech vergeleek Clinton hedgefondsmanagers met kinderbegeleiders. Op Twitter licht ze haar standpunt toe:

Schermafbeelding 2015-06-14 om 17.49.29

Business Insider schreef eerder hoe de financiële sector over Hillary Clinton denkt. Ondanks CEO’s op Wall Street haar grotendeels aanmoedigen, hebben ze een hekel aan haar uitspraken over hedgefondsen. Vooral omdat Clinton wel hun donaties aanneemt. Een bestuurder van een hedgefonds in New York gaf zijn mening aan Business Insider:

“Wij trekken het ons aan als ze s*** over ons praat, maar wel ons geld aanneemt. Dat is niet zuiver.”

Waarom je met Duolingo geen taal leert

Bill Gates en Pinterest CEO Ben Silbermann zijn twee van de miljoenen fans van taalcursus-app Duolingo. Quartz is niet onder de indruk. De techsite legt uit waarom je met de populaire app geen taal leert.

Duolingo dwingt je - door het sturen van herinneringen -  om dagelijks nieuwe woorden en zinnen te leren. Als je woorden goed intikt of een oefening succesvol hebt afgerond, mag je naar een hoger niveau. Of je krijgt als beloning een taallesje flirten. Duolingo is de meest gedownloade app in de categorie Onderwijs op Google Play en iTunes. Ook taaldocenten gebruiken Duolingo in de klas. Meer dan 100.000 leraren zijn geregistreerd gebruiker.

Quartz is niet onder de indruk. Het leren van woorden is handig, maar het belangrijkste is nog altijd het praten, stelt de site. Als je grammatica goed is maar je uitspraak slecht, heb je er niks aan. En je moet vooral durven een gesprek te voeren. Toch heeft de site ook een positief woordje over voor Duolingo. De constante herhaling en het dagelijkse oefenen zijn sleutels tot succes, aldus Quartz.

Eerder deze maand werd bekend dat Google 45 miljoen dollar (39 miljoen euro) in Duolingo investeert. In 2013 riep Apple Duolingo uit tot succesvolste app van het jaar.

Amazon lanceert nieuwe serie op Facebook

Amerikanen kijken vandaag voor het eerst naar een nieuwe serie via Facebook. Amazon kocht de Britse comedyserie Catastrophe en laat de eerste aflevering exclusief aan Amerikaanse Facebookgebruikers zien, schrijft The Verge.

De aflevering is 48 uur lang gratis te bekijken en gaat daarna verder op Amazon Prime Instant. Normaal gesproken laat Amazon nieuwe series eerst zien op haar Prime Instant-kanaal, zodat kijkers kunnen stemmen of ze het hele seizoen willen. Maar voor deze al aangekochte serie, zoekt Amazon via Facebook een groter publiek.

Catastrophe gaat over komieken Sharon Horgan en Rob Delaney. Tijdens een zakenreis raakt Horgan zwanger van Delaney. Hij besluit bij haar in Londen te gaan wonen. Het plot lijkt volgens The Verge op dat van de film Knocked Up.