Hiddink overweegt stap terug

Foto ANP / Vincent Jannink

Bondscoach Guus Hiddink overweegt deze zomer een stap terug te doen bij het Nederlands elftal. Uiterlijk half juli zal hij laten weten of hij doorgaat of dat hij plaats maakt voor Danny Blind, zijn huidige assistent. Dat zegt hij vandaag in De Telegraaf.

“Ik heb mijn ideeën over een rol als senior-bondscoach. Alvorens daar een beslissing over te nemen en mee naar buiten te treden, wil ik die gedachten eerst bij wat mensen in mijn omgeving neerleggen. Hoelang dat zal duren? Oh, daar kan ik binnen een uurtje uit zijn.”

Vorig jaar volgde Hiddink Louis van Gaal op bij Oranje. De bedoeling was toen dat hij na twee jaar plaats maakt voor zijn assistent Danny Blind, die na het EK van 2016 gepromoveerd zou worden tot bondscoach. Mogelijk gebeurt dat nu al een jaar eerder dan de bedoeling is. “Die mogelijkheid bestaat inderdaad”, aldus Hiddink.

Als Hiddink en Blind daar klaar voor zijn, dan is ook voor de KNVB de tijd rijp, aldus Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal, in de krant. “Het is de constructie zoals we zijn overeengekomen toen we met elkaar in zee zijn gegaan. In onze evaluatie zal het ongetwijfeld ter sprake komen.”

150615x_hiddinkstats

Lees ook vandaag in nrc.next: In het eerste jaar van zijn tweede termijn als bondscoach liep Guus Hiddink een paar krasjes op. Maar hij won van Letland (0-2) en kan zich nog plaatsen voor het EK. Niets aan de hand toch? (€)