Burgemeester Haarlem beveiligd naar aanleiding van uitbranden van zijn auto

Burgemeester Bernt Schneiders van Haarlem wordt vanaf vanavond beveiligd. Die maatregel heeft de hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie genomen naar aanleiding van het uitbranden van Schneiders’ auto afgelopen nacht.

De brandweer blust de brand die woedt in de auto van burgemeester Bernt Schneiders van Haarlem.
De brandweer blust de brand die woedt in de auto van burgemeester Bernt Schneiders van Haarlem. Foto ANP/ Michel van Bergen

Burgemeester Bernt Schneiders van Haarlem wordt vanaf vanavond beveiligd. Die maatregel heeft de hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie genomen naar aanleiding van het uitbranden van Schneiders’ auto afgelopen nacht.

Het OM gaat uit dat de auto in brand is gestoken. In het onderzoek naar dat incident worden alle scenario’s opengehouden en wordt er rekening mee gehouden dat de veiligheid van de burgemeester in het geding is. Wat de beveiligingsmaatregelen precies zijn, kan het OM niet melden, want daar doet ze nooit uitspraken over.

Verwoest

Het incident vond vannacht rond 1 uur plaats. Schneiders’ auto brandde volledig uit. Ook een andere auto werd verwoest en een scooter raakte zwaar beschadigd. Schneiders zei tegenover RTV Noord-Holland eerder vandaag dat hij werd gewekt door twee zware knallen:

“Dat bleken ontploffende banden te zijn. Toen ik uit het raam keek, zag ik een vuurzee en wist ik direct dat het mijn auto betrof.”

Vorige week werd op de Rozenhagenstraat in Haarlem ook al een auto door een brand verwoest. Deze personenwagen is waarschijnlijk ook aangestoken, schrijft persbureau ANP.