Tien doden bij bomaanslag in Iraakse hoofdstad

Archieffoto van de locatie van een eerdere bomaanslag in Bagdad.
Archieffoto van de locatie van een eerdere bomaanslag in Bagdad. Foto EPA / Ahmed Jalil

Bij een bomaanslag in de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn zeker tien mensen om het leven gekomen. Een autobom ging in de buurt van winkels en een markt af. Dat heeft de Iraakse politie laten weten, meldt persbureau Reuters.

Ook zouden zeker twintig mensen gewond zijn geraakt. Meerdere omliggende auto’s en winkels vlogen door de explosie in brand. Niemand heeft de aanslag nog opgeëist.

Bagdad en omliggende gebieden hebben de afgelopen tijd bijna dagelijks te kampen met bomaanslagen. Veel hiervan worden opgeëist door terreurbeweging Islamitische Staat. De groep heeft sinds vorig jaar grote delen van Irak in handen.