Explosies in gebouw in Venlo - minstens 1 gewonde

Brandweermannen blussen een brand in een flat aan de Gulikstraat in Venlo. In de flat hebben zich twee explosies voorgedaan, waarbij mogelijk slachtoffers zijn gevallen.
Brandweermannen blussen een brand in een flat aan de Gulikstraat in Venlo. In de flat hebben zich twee explosies voorgedaan, waarbij mogelijk slachtoffers zijn gevallen. Foto ANP / AS MEDIA

In een flatgebouw in Venlo hebben vanavond twee explosies plaatsgevonden. Daarbij is zeker één persoon gewond geraakt. Dat meldt de brandweer.

Twitter avatar brandweerln Brandweer LN Explosie gebouw Gulikstraat Venlo mogelijk slachtoffers Grip 1 . Woordvoerder gaat ter plaatse.

De man is met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer liet weten dat rond 20.30 uur een ongeval met gas had plaatsgevonden op de Gulikstraat. Na de ontploffingen brak er brand uit, die de brandweer rond 21.15 onder controle had.

Meerdere appartementen onbewoonbaar

Getuigen lieten aan persdienst ANP weten dat tot in de wijde omtrek zwarte rookwolken te zien zijn en dat van een woning in het gebouw de voor- en achtergevel verdwenen zijn. Meerdere appartementen zijn onbewoonbaar. Tussen de 50 en 60 mensen zijn geëvacueerd. Zij verblijven voorlopig in een nabijgelegen buurthuis. Het Rode Kruis helpt bij de opvang.

Het flatgebouw wordt ontruimd en de deuren van woningen worden ingetrapt, meldt Omroep Venlo. Ook is een traumahelikopter opgeroepen om naar de locatie toe te gaan.