Dieren ontsnapt door overstroming in Georgië, acht doden

Een ontsnapt nijlpaard in Tbilisi.
Een ontsnapt nijlpaard in Tbilisi. AP / Tinatin Kiguradze

In de Georgische hoofdstad Tbilisi zijn dieren ontsnapt uit de plaatselijke dierentuin, door zware overstromingen vannacht. Er zijn volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken minstens acht mensen omgekomen en verschillende mensen worden nog vermist.

Tijgers, leeuwen, een nijlpaard, beren en wolven liepen na hun ontsnapping over straten en pleinen. De autoriteiten vragen inwoners van Tbilisi binnen te blijven. Een aantal dieren is inmiddels weer gevangen genomen, maar het is niet duidelijk hoeveel dieren er ontsnapt zijn. Een nijlpaard is met een verdovingsgeweer ingerekend.

Twitter avatar Tiramarit Marit de Roij In Tblisi is de halve dierentuin ontsnapt na overstromingen. Leeuwen, beren en krokodillen lopen door de straten. http://t.co/buT6Areul5

Het is ook niet duidelijk of mensen zijn omgekomen door het gure weer, de overstromingen of ontsnappingen. Vannacht regende en waaide het hevig in de stad, waardoor een klein beekje in een rivier veranderde. Tientallen huizen zijn beschadigd. Volgens de burgemeester worden tien mensen vermist. In de stad wonen zo’n 1,1 miljoen mensen.

Reuters / Beso Gulashvili

Reuters / Beso Gulashvili