In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Met deze week: een motorfietsenkerkhof in China, Soedanese jongeren die een scène uit de Titanic naspelen, Oekraïense brandweermannen die een groot vuur bestrijden en een bijzonder schattige schildpad die wordt uitgelaten in Tokio.
10 juni: Een demonstrant daagt de bereden politie uit in de Ecuadoraanse stad Quito tijdens een protest tegen een nieuwe belastingwet die is goedgekeurd door president Rafael Correa.
EPA / Jose Jacome
22 mei: Jongeren in Soedan doen terwijl ze genieten van een boottochtje een beroemde scène uit "Titanic" na. In het straatarme land woeden in de regio Darfur en langs de grens met Zuid-Soedan gewapende conflicten. Maar voor jongen zoals hier gaat het leven gewoon door.
Reuters / Mohamed Nureldin Abdallah
9 juni: Een gebied vol met verlaten motorfietsen in de Chinese stad Chenzhou. In 2014 werden in China 23,49 miljoen auto's verkocht.
AFP
11 juni: De baas van de Thaise nationale politie, Somyot Poompanmoung (links) zit naast de gearresteerde Montri Sotangkul (midden). Sotangkul was staflid van prinses Srirasmi, de ex-vrouw van kroonprins Maha Vajiralongkorn. Sinds de prinses in ongenade is gevallen, wordt jaagt gemaakt op haar familie en haar gevolg.
AFP / Nicolas ASFOURI
10 juni: Bon-chan, een 19-jarige Afrikaanse schildpad, wordt in Tokio uitgelaten door zijn baasje Hisao Mitani. Bon-chal is dol op fruit en groenten en wordt geregeld verwend door zijn buren, die hem wortelen en stukjes sla toestoppen.
AFP / KAZUHIRO NOGI
7 juni: In 2001 bliezen de Afghaanse Talibaan een boeddhistisch standbeeld op omdat dit 'heidens' zou zijn. Op de foto is een projectie van het beeld te zien, ontworpen door het Chinese echtpaar Zhang Xinyu en Liang Hong.
AFP / Kamran Shafayee
12 juni: Een deel van de kunstinstallatie "Denkend aan jou" in de Kosovaarse hoofdstad Pristina, bestaand uit duizenden jurken en rokken die aan kledinglijnen hangen. Het kunstwerk is gewijd aan slachtoffers van seksueel geweld tijdens de Kosovo-oorlog, die van 1998 tot 1999 woedde.
EPA / Valdrin Xhemaj
9 juni: Gedetineerden in Egypte bidden samen terwijl ze ieder een Koran vastklampen. Een hof gaf 11 mensen de doodstraf voor rellen in een voetbalstadion, waarbij meer dan zeventig mensen om het leven kwamen.
Reuters / Mohamed Abd El Ghany
11 juni, Donetsk: De Oekraïense president Petro Porosjenko inspecteert een versterking in de buurt van Donetsk
Reuters /Mikhail Palinchak/Ukrainian Presidential Press Service
8 juni: Chinese leerlingen zetten enorme puzzels van hun examenfoto's in elkaar in Chongqing. Bijna tien miljoen leerlingen namen deel aan de strenge toelatingsexamens voor de hogeschool.
AFP
12 juni: Een vrouw die is veroordeeld voor "immorele handelingen" krijgt stokslagen in het Indonesische Atjeh. In de provincie geldt de strengislamitische sharia-wetgeving.
AFP / Chaideer Mahyuddin
5 juni: Brandon Scott kijkt wat er nog te redden valt van zijn eigendommen nadat een verwoestende tornado raasde door zijn huis in Berthoud, Colorado. Scott en zijn familie scholen tijdens het stormgeweld in de kelder.
AP / Brennan Linsley
12 juni: Mensen in beschermende kleding desinfecteren een kunsthal in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. In het land woedt een MERS-epidemie, waarbij al meer dan 140 mensen zijn besmet geraakt. Vijftien mensen overleefden het virus niet tot nu toe.
Reuters / Seo Myeong-gon
9 juni: Een been dat mogelijk toebehoorde aan een jihadist van IS hangt in de straten van de Iraakse stad Baiji. Sji'itische militieleden heroverden de stad onlangs op de terreurbeweging en probeert te voorkomen dat IS opnieuw oprukt.
AFP / Ahmad Al-Rubaye
Een groep Soedanese jongeren neemt een foto met een selfiestick in de eerste cataract van de Nijl.
Reuters /Mohamed Nureldin Abdallah
Jemenieten zoeken naar overleden onder het puin van gebouwen in de Oude Stad van Sanaa, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het was de eerste keer dat de door Saoedi-Arabië geleide luchtcampagne het stadsdeel bombardeerde.
AFP / Mohammed Huwais
24 april: vier albinozusjes poseren voor een foto op het Panamese Ustupu-eiland. De inheemse gemeenschap Guna Yala ziet albino's als "Kinderen van de Maan". De meisjes moeten iedere dag met een busje naar school worden gebracht om hen te beschermen tegen de felle zon.
Reuters / Carlos Jasso
8 juni: Een Osprey van het Amerikaanse leger vervoert leden van de entourage van president Brack Obama naar het Duitse dorp Kruen. Het staatshoofd was in Beieren om deel te nemen aan de G7.
REUTERS / Kevin Lamarque
11 juni: Een groep mensen draagt in San Pedro Perulapan in El Salvador het lichaam van een omgekomen vriend, lid van de Barrio 18-gang. Zes leden van de misdaadgroep kwamen donderdag in gevechten met het leger om het leven. Het kleine Latijns-Amerikaanse land wordt geteisterd door georganiseerde misdaad en geweld.
Reuters / Jose Cabezas
9 juni: Oekraïense brandweerlieden doen hun best om een enorme brand te blussen die uitbrak in een brandstofopslag, vlakbij het bij Kiev gelegen dorpje Vasylkiv. Het vuur brak op de avond van 8 juni uit in een brandstoftank, maar verspreidde zich in rap tempo naar omliggende containers.
EPA/ Roman Pilipey
9 juni: een migrant en zijn zoon proberen op de fiets via Macedonië de Europese Unie te bereiken. Het land is populair bij vluchtelingen uit Afrika, het Midden-Oosten en Azië als doorvoerhaven. De bedoeling is om via Servië de grens te bereiken van Roemenië, Hongarije en Kroatië.
AFP / ROBERT ATANASOVSKI
20 mei, Laikipia, Kenia: een lid van een neushoornbeschermingsteam in het nationaal park Lewa houdt een afgezaagde hoorn omhoog. Op de achtergrond staat de rest van het team bij de verdoofde zwarte neushoorn. De mannelijke neushoorn werd uitgerust met een zendertje voordat hij werd overgebracht naar een ander park. Daar moet hij voor diversiteit in de 'genenpoel' zorgen voor de met uitsterven bedreigde diersoort.
AFP / TONY KARUMBA
4 juli 2014: Een ijsbeer smikkelt van een witgebekte dolfijn in de Smeerenburgfjord op het Noorse Spitsbergen. Door de opwarming van de Aarde krijgen ijsberen steeds vaker een gekke maaltijd te pakken.
AFP / SAMUEL BLANC