Dit is een artikel uit het NRC-archief

Drugs

Busje ongeluk Rhenen vervoerde stoffen voor drugs

Vaten met xtc-afval, in een bos bij het Limburgse dorp Sint Odiliënberg (dus niet de vaten uit het busje).
Vaten met xtc-afval, in een bos bij het Limburgse dorp Sint Odiliënberg (dus niet de vaten uit het busje). ANP / Marcel van Hoorn

Het busje dat gistermiddag op de Rijnbrug in Rhenen, Utrecht, in botsing kwam met een andere auto, vervoerde chemicaliën die gebruikt worden bij het maken van drugs. De bestuurder van het busje is aangehouden door de politie.

Dat meldt de Veiligheidsregio Utrecht.

Twitter avatar vrutrecht VRU Utrecht De bestuurder is aangehouden vanwege in het bezit hebben van grondstoffen danwel afvalstoffen die strafbaar zijn volgens opiumwet. #Rhenen

Een woordvoerder zegt tegen persdienst ANP dat het nog niet duidelijk is of het gaat om afvalstoffen of grondstoffen voor drugs.

Gevaarlijke stoffen op weg

Gistermiddag botste een busje tegen een ander voertuig op een brug in Rhenen. Daardoor gingen twee vaten lekken. Een van de vaten viel uit het busje en kwam op de weg terecht. Het opruimen van de gelekte chemicalieën duurde uren. Brandweerlieden hadden speciale beschermende kleding aan; een gespecialiseerd bedrijf voerde de stoffen af.

Twitter avatar PolitieUtrecht Politie Utrecht Advies voor automobilisten die over Rijnbrug #Rhenen door chemicalien zijn gereden, is om de auto door de wasstraat te halen.

Het ongeval leidde gistermiddag tot lange files aan weerszijden van de brug, die dicht was. Het verkeer week onder meer uit naar de pont bij Opheusden, waar gistermiddag nog lange wachtrijen stonden.