Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Voetbal

Log

Foto GEOFF ROBINS/ AFP

Donderdagnacht speelden de Nederlandse voetbalsters (op de foto: Desiree van Lunteren) hun tweede wedstrijd op het WK, tegen China. Het vrouwenteam stond er goed voor: drie punten na de winst op Nieuw-Zeeland. En ook het tijdstip was gunstig: de wedstrijd begon voor de Nederlandse kijkers nog voor middernacht.

Maar alles wat mis kon gaan, ging mis. Nederland oogde log en traag. Het verloor met 1-0 van China.

Maandag speelt de ploeg tegen gastland Canada, dat met vier punten ook niet zeker is van de volgende ronde.