Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Jasje voor in je zak

Het Hot Pack Ultralight Vest van het Italiaanse Sportful weegt nog geen 40 gram.
Het Hot Pack Ultralight Vest van het Italiaanse Sportful weegt nog geen 40 gram.

Comfort op de fiets is essentieel. Wisselende weersomstandigheden kunnen echter roet in het eten gooien. Een onverwachte bui of frisse wind vraagt om een extra laag kleding binnen handbereik. Wie niet voor verrassingen wil komen te staan, doet er dan ook goed aan een (regen)jas of vest mee te nemen tijdens een lange fietstocht. Een lichtgewicht vestje, of gilet, vormt een goede upgrade van je zomeroutfit. Ideaal voor als de wind aantrekt, maar ook tijdens lange afdalingen in de bergen. Het Hot Pack Ultralight Vest van het Italiaanse Sportful heeft een strakke pasvorm, is extreem licht, nog geen 40 gram, compact en eenvoudig op te bergen in de zakken van je koersshirt en is – ondanks het lage gewicht – verrassend stevig. Het vest is honderd procent winddicht, maar tegelijkertijd ook ademend, en waterafstotend. Een serieuze regenbui vraagt om zwaarder geschut, maar bij een druilerige miezerregen volstaat hij prima. Voorzien van reflecterende striping en een handige zak op de rug.

Martijn Boot