Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Hotelgeheimen

In de vermakelijke reisserie Hotelgeheimen bezoekt de Engelse acteur Richard E. Grant (doorbraakrol: Withnail in Withnail and I) de meest luxueuze en extravagante hotels ter wereld. In de eerste aflevering van het tweede seizoen gaat Grant naar Miami. Hij begint zijn trip op Collins Avenue, de straat met veel historische art deco- hotels. Na het peperdure Delano-hotel gaat hij naar het Fontainebleau, een van de meest luxueuze hotels in de stad. Het hotel werd regelmatig bezocht door Ol’ Blue Eyes himself, Frank Sinatra. Later deze reeks gaat Grant – die het programma met een flinke knipoog presenteert – nog naar New Orleans, Tokio, Hong Kong en Venetië.