Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Beeldende kunst

Eindstation

Achter mij in de trein zitten vier vrolijke dames op leeftijd. Ze zijn overduidelijk een dagje uit: de stemming is opperbest. Ze spelen een spelletje: bij elk station waar de trein stilstaat, moeten ze zoveel mogelijk bezienswaardigheden uit die plaats opnoemen.

Een kerk, museum, wandelroute of theehuis. We hebben Nijmegen en Arnhem al gehad.

Dan stopt de trein in Dieren. Achter mij blijft het lang stil. Net als de trein weer in beweging komt, roept een van de dames opgelucht: „Een crematorium!”