Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

‘I think I just broke my leg’ - maar Dave Grohl wil morgenavond gewoon op Pinkpop spelen

“Ik denk dat ik m’n been heb gebroken”, sprak Foo Fighters-zanger Dave Grohl gisteravond droog nadat hij van het podium was gevallen tijdens een concert in Göteborg. Grohl wist van geen opgeven, vervolgde het concert en wil morgenavond ook gewoon spelen op Pinkpop.

Dave Grohl liet zich ondanks zijn valpartij niet uit het veld slaan.
Dave Grohl liet zich ondanks zijn valpartij niet uit het veld slaan. Foto screenshot YouTube

“Ik denk dat ik m’n been heb gebroken”, sprak Foo Fighters-zanger Dave Grohl gisteravond droog nadat hij van het podium was gevallen tijdens een concert in Göteborg. Grohl wist van geen opgeven, vervolgde het concert en wil morgenavond ook gewoon spelen op Pinkpop.

De Foo Fighters waren in Göteborg het tweede nummer van hun set (‘Monkey wrench’) aan het spelen toen Grohl van het podium viel. Op de grond liggend schreeuwt Grohl door de microfoon dat zijn been even ‘gefixt’ moet worden, maar dat hij daarna zeker terug zal komen om de set te vervolgen. Zo gezegd, zo gedaan. De band speelt even zonder Grohl door, maar de zanger wordt even later per brandcard op het podium gebracht om zittend nog een aantal nummers te doen. De show werd wel eerder afgebroken.

Bekijk hier de val van Grohl:

Bekijk hier de ‘toespraak’ van Grohl en zijn uiteindelijke rentree per brandcard:

Grote vraag is nu: haalt Grohl Pinkpop?

Hoewel de beelden van de val van Grohl en zijn reactie op zichzelf hilarisch genoeg zijn, is de grote vraag natuurlijk of de zanger van Foo Fighters morgenavond kan optreden in Landgraaf. De band is immers de afsluiter van Pinkpop. Grohl zelf zei gisteravond op het podium in Göteborg: “I feel sorry for.. what’s the next one? I feel sorry for Pinkpop.” Om daar vervolgens aan toe te voegen: “I may not be able to walk or run but I can still play guitar and scream.”

De organisatie liet gisteravond op Twitter weten dat er veel vragen over het optreden van de Foo Fighters binnenkomen en dat er contact is met de band:

Twitter avatar pinkpopfest Pinkpop festival We krijgen veel vragen over het optreden van Foo Fighters. Er is contact met de band, zodra meer bekend is communiceren we dit. #PP15

Pinkpoporganisator Jan Smeets liet gisteravond laat aan de Limburgse omroep L1 weten dat hij contact heeft gehad met het management van Foo Fighters en dat het optreden voorlopig gewoon doorgaat.

Intussen is onduidelijk of Grohl nou z’n been of z’n voet heeft gebroken. Grohl sprak zelf eerst over z’n been, waarna concertorganisator Mojo liet weten dat het zijn voet betrof. Maar uit onderstaande tweet en foto van Foo Fighters zou toch weer blijken dat het om z’n been gaat.

Twitter avatar foofighters Foo Fighters Thank you Gothenburg. That was amazing. http://t.co/BXvuxIfVEv