Bewijs voor Srebrenica bestaat mogelijk nog

De foto-opnamen die kunnen bewijzen dat Dutchbat in 1995 wel degelijk kon weten dat Servische strijdkrachten moslimmannen aan het vermoorden waren in Srebrenica, bestaan mogelijk nog. Ze liggen in dat geval „in een of ander archief.” Dat zegt Peter Rutten van het team dat in 1995 de toedracht rond de verdwijning van de opnamen onderzocht. Volgens Defensie was de ontwikkeling van de foto’s mislukt omdat er verkeerde ontwikkelvloeistof was gebruikt. Rutten, voormalig kapitein bij de Koninklijke Marechaussee, betwijfelt dat. Hij zegt vandaag in Argos, het onderzoeksjournalistieke radioprogramma van de VPRO: „Ik ga er nog steeds van uit dat het ooit nog eens bekend wordt dat dat rolletje, de opnames nog ergens in een of ander archief liggen.” Het ministerie van Defensie reageerde dat het „niets toe te voegen heeft” aan de eerdere uitgebreide onderzoeken.