Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Minister rept van slecht plan

Het plan om de Europese Spelen in 2019 naar Nederland te halen zat „onvoldoende goed in elkaar om er als overheid geld in te steken”. Dat zei minister Edith Schippers (Sport) vrijdag. De drie participerende overheden moesten 57,5 miljoen euro bijdragen. Volgens haar hechten de verschillende sportbonden ook meer aan hun eigen EK’s dan aan de Europese Spelen. Ze waren wel voor de komst van de Europese Spelen, maar andere evenementen mochten daardoor niet in de knel komen. Bovendien hadden de bonden nog een waslijst aan wensen. „Het is in het leven ook keuzes maken”, zei Schippers, die denkt dat het afschieten van de Europese Spelen geen gevolgen zal hebben voor de toekomstige kansen van Nederland om grote sportevenementen binnen te halen. Bij nieuwe biedingen moet er gezorgd worden dat die goed in elkaar zitten en breed draagvlak hebben, was Schippers scherp in haar kritiek richting sportkoepel NOC*NSF. (ANP)