Dit is een artikel uit het NRC-archief
In beeld

Sport

De winnaars van de NRC-Nikon Fotowedstrijd van mei

Vandaag de winnaars van de NRC-Nikon Fotowedstrijd van de maand april, met als thema: Contrast. “Een prachtige dubbele laag”, zegt de jury van NRC’s fotowedstrijd Nederland Fotografeert over de winnende foto van de Amsterdammer Olivier de Rijcke (26). Thema van de maand mei was ‘Contrast’, er werden 2044 foto's ingezonden. Volgens voorzitter Evert Hermans heeft de tweedejaars student fotovakschool de verschillen tussen de deuren goed opgemerkt en mooi in beeld gebracht. Maar de foto toont ook een nog veel grotere tegenstelling. “Achter iedere deur schuilt een ander verhaal, een ander leven.”
De winnende foto van deze maand; een beeld van Amsterdamse voordeuren.
Olivier de Rijcke.
Lentestorm op komst.
Vitalis
De hond begraven in de tuin.
Anne van Pals
Eline van Nes
Golden lines.
Mark Kuiken
Compositie 221b.
Bert
Wit haar in het donker.
Henk Egbertzen
Marjolein Parijs
Even pauze.
Jan Janssen
Sign here.
Richard
De winnaar van de publieksprijs: Rachel en Mexx.
Chantal van de Velde.