Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Sport

De Volvo Ocean Race: een jaar in hetzelfde schuitje

Circus Volvo houdt volgende week even halt in Scheveningen, waar de boten, afhankelijk van het weer, op 18 of 19 juni aankomen. Het is geen officiële etappe-haven geworden, inzet van een vergeefse Haagse lobby, maar een ‘tussenstop’ in de slotetappe naar Göteborg. Op zaterdag 20 juni vertrekken de boten weer. Hoewel de race sinds de start in oktober vorig jaar in Alicante al vanaf het begin gedomineerd wordt door Abu Dhabi Ocean Racing, dat zeker is van de eindoverwinning, staat er ook voor de andere teams nog genoeg op het spel. Team Brunel zal er alles aan doen om de tweede plek in het klassement te behouden. En ook het vrouwenteam SCA zal gebrand zijn op nog eenetappezege.
Leg 5 naar Itajai, Team SCA. Dag 12.
Nieuw-Zeeland, Herald InPort Race: Team SCA en Team Brunel.
Leg 5 naar Itajai, Team Brunel. Dag 5.
Leg 7 naar Lissabon, Team Brunel. Dag 5.
Leg 6 naar Newport, Team SCA, dag 17. Zonsondergang onderweg naar Newport.
Leg 6 naar Newport, Team SCA. Dag 8.
Leg 5 naar Itajai, Team Brunel, dag 13. Stefan Coppers zeilt als Onboard Reporter volgens de traditie naakt langs de Kaap.
Leg 3 Team Alvimedica, dag 1: zonsopgang in de Straat van Hormuz na een drukken zeilnacht langs de kust van de Verenigde Arabische Emiraten. Dave Swete krijgt hulp van Seb Marsset terwijl hij een scheur in het zeil repareert.
Leg 1, Team Alvimedica, dag 11. De zeilers zoeken naar constante wind en een weg naar het zuiden. Charlie Enright (T) and Mark Towill (B) pakken een paar momentjes slaap in de boeg.
Leg 5 naar Itajai, onboard Abu Dhabi Ocean Racing, dag 5: Luke 'Parko' Parkinson zwaait over de zee om een zeil vast te binden.
Mistige start van Leg 3 in Abu Dhabi, begin dit jaar.
Leg 5 naar Itajai, Abu Dhabi Ocean Racing, Dag 0: Azzam snijdt door het water bij het verlaten van Brazilië op weg naar Newport.