‘Investeer in bouw en wegen’

Werkgevers: „Investeringen in de bouw verdienen zich snel terug.”
Werkgevers: „Investeringen in de bouw verdienen zich snel terug.” Foto KOEN VAN WEEL / ANP

Bouwend Nederland roept het kabinet op de investeringen in de bouw en infrastructuur op te voeren. Zo kan het kabinet ervoor zorgen dat er op korte termijn minimaal 15.000 banen in de sector terugkomen, zegt voorzitter Maxime Verhagen van de bouwkoepel. „Een paar jaar geleden is er 500 miljoen euro beknibbeld”, meent Verhagen. „Die bezuiniging moet nu teruggedraaid worden. Het is op de hele Rijksbegroting van 275 miljard maar een fractie, terwijl investeringen van die omvang een enorm positief effect hebben voor de Nederlandse werkgelegenheid, onze infrastructuur en woningmarkt. Dat geld verdient zich heel snel terug. Hoe moeilijk kan die som zijn?”

Met de investeringen kunnen volgens hem ook maatschappelijke problemen worden aangepakt. Bijvoorbeeld dat starters geen betaalbare huur- of koopwoning kunnen vinden en schoolgebouwen in slechte staat verkeren. (ANP)