‘Markthal trekt vooral toeristen, geen klanten’

foto anp

Twee ondernemers uit de Markthal hebben hun kramen ter overname aangeboden op verkoopsite Marktplaats.

Het gaat om de versunits van bakker Max Klok (18) en slager Joey Kemp (21). Ze willen er van af omdat de verkoop van verse producten volgens hen niet loopt in de overdekte markt, in tegenstelling tot de horeca in de hal. „De Markthal trekt vooral toeristen. Die nemen geen vers brood of vleeswaren mee naar huis”, zegt Kemp. De advertentie op Marktplaats leverde volgens hem al aardig wat reacties op. „We hebben mails en telefoontjes gekregen van mensen met vragen over de huur, omzet en condities”, zegt de slager. Over de overnameprijs laat hij niets los. „Die geven we alleen aan serieuze gegadigden.”

De ondernemers verwachten dat de verkoop ook nog wel even op zich zal laten wachten. „De doelgroep is klein omdat de ondernemers uit dezelfde sector moeten komen en tevens het huurcontract moeten overnemen dat nog tien jaar loopt. Ook moet verhuurder Provast zijn goedkeuring geven. Dit maakt het lastig.”

Eind vorig jaar zette Kemp zijn unit ook al te koop op Marktplaats. Hij kreeg een bod van 165.000 euro maar dat bleek afkomstig te zijn van een grappenmaker. De slager verwijderde zijn advertentie na enkele dagen, naar verluidt onder druk van de verhuurder.

Niet helemaal juist, zegt hij nu. „Provast vond mijn stap wel oké maar bood aan me te helpen bij het vinden van een overnamekandidaat. Dat zou hooguit drie maanden duren. Daarop haalde ik mijn advertentie van Marktplaats. We zijn nu zes maanden verder maar er is nog altijd geen nieuwe eigenaar. Ik vind het welletjes.”

Ondanks de tegenvallende resultaten in de Markthal, wanhopen Kemp en Klok niet. „We hebben meerdere zaken”, klinkt het laconiek.

De Markthal telt 96 kramen en twintig winkels en restaurants. Eind mei sloot luxeslager Chateaubriand zijn versunit in de Markthal omdat de klandizie achter bleef. Medio december ging de versunit van coöperatie Buutegeweun dicht. De leverancier van verse streekproducten uit Goeree-Overflakkee sloot naar eigen zeggen wegens tegenvallende resultaten.