Is dit LuckyTV? Nee, het is het Tourlied van Utrecht

Wie nog niet wist dat de Grand Départ, de feestelijke start van de Franse wielerronde, volgende maand in Utrecht plaatsvindt, heeft veel gemist. Want Utrecht kleurt geel dezer dagen. En naast vlaggetjes, fietsen en Nijntjes in het straatbeeld, heeft de stad nu ook een waar Tourlied gemaakt.

Jos Stelling, bioscoopdirecteur van het Louis Hartlooper Complex en Springhaver.

Wie nog niet wist dat de Grand Départ, de feestelijke start van de Franse wielerronde, volgende maand in Utrecht plaatsvindt, heeft zitten slapen. Want Utrecht kleurt geel dezer dagen. En naast vlaggetjes, fietsen en Nijntjes in het straatbeeld, heeft de stad nu ook een waar Tourlied gemaakt.

Met het lied brengt het Utrechtse koor De Steegzangers een ode aan de Tour de France. Het geheel doet LuckyTV-achtig aan, maar dan verschijnen ineens allerlei bekende Utrechters in beeld, onder wie ex-burgemeester Aleid Wolfsen, wielerjournalist Jeroen Wielaert, Kamerlid Pia Dijkstra en de huidige burgemeester Jan van Zanen zingen mee op de melodie van ‘Aux Champs Élysées’.

Het refrein:

Naar Champs-Élysées, vanaf de Jaarbeurs
naar Champs-Élysées, vanaf de Jaarbeurs
Van Domstad, via Zeelandbrug
van ver weg naar Parijs terug
Wie neemt de gele trui straks mee
op Champs-Élysées