Hotel op J.P. Heijestraat in West stap dichterbij

Uit de bestuursvergadering in stadsdeel West afgelopen dinsdag blijkt dat de komst van een hotel op de Jan Pieter Heijestraat een stap dichterbij is, ondanks verzet uit de buurt. Het advies van het algemeen bestuur en de bestuurscommissie aan stadsdeelvoorzitter Gerolf Bouwmeester (D66) was namelijk overwegend positief. Met dit advies kan hij naar wethouder Van der Burg (VVD) stappen voor een omgevingsvergunning. De wethouder toetst vervolgens of aan alle voorwaarden is voldaan. Een positief advies aan de stadsdeelvoorzitter betekent onder normale omstandigheden dat een omgevingsvergunning dichtbij is.

Maar normaal is de situatie niet. Buurtbewoners zijn tegen de komst van het hotel met supermarkt en horecagelegenheid en kwaad over het gebrek aan communicatie, inspraak en participatie. Ze verzamelden 724 schriftelijke bezwaren en 2.155 handtekeningen. Volgens bewoner Henk van Dijk en actiecomité ‘Longstay? No way!’ het „bewijs dat er geen draagvlak is voor een hotelcomplex”. Bewoners zien liever ouderenwoningen. Op de vergadering dinsdag plakten ze demonstratief stickers op hun mond.

Op 23 juni volgt het definitieve advies van de bestuurscommissie. Op 24 juni spreken bewoners in bij de raadscommissie op de Stopera in de hoop het besluit hogerop terug te draaien.