Economie

Dit is vandaag belangrijk

Beeld Reuters

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Al voorzichtige vakantieplannen aan het maken? En wat neem je dan mee om te lezen? NRC Q vroeg de top van het Nederlandse bedrijfsleven naar hun favoriete boek. Dit is dé zakelijke leeslijst voor je zomer.

Spam, porno, trage gebruikersgroei en veel verlies - het vertrek van Twitter-topman Dick Costolo zat er eigenlijk wel aan te komen.

Dik negen miljoen vierkante meter kantoorruimte staat leeg in Nederland. En economisch herstel of niet, dat wordt alleen maar meer. Weten hoeveel er bij jou in de buurt leeg staat? Kijk dan hier.

Poldernieuws

PostNL buigt voor de kritiek van zijn zzp’ers, kopt de Volkskrant vanochtend.

De verslechterde veiligheidssituatie in Oekraïne dwingt Royal Dutch Shell om zich terug te trekken uit een plaatselijk schaliegasproject, meldt Z24.

Philips onderzoekt na waarschuwingen over de veiligheid van beademingsapparaten van concurrenten de eigen toko, schrijft RTL Nieuws.

While you were sleeping… in the US

Dating-app Bumble doorbreekt volgens Techcrunch niet alleen het glazen plafond.

De onderhandelingen tussen Dish Network en T-Mobile US lijken serieus te worden, meldt The Wall Street Journal.

In Canada mag medicinale wiet nu ook in koekjes, cake en thee gestopt worden, schrijft Quartz.

While you were sleeping… in Asia

Een miljoen ritjes per dag maken de Uber-chauffeurs in China. Financial Times suggereert dat dit alleen kan dankzij grote investeringen.

Er zou te veel lood zitten in de Maggi noodles van Nestlé. Volgens Nestlé is er sprake van een ‘interpretatieverschil’, schrijft de Nikkei Asian Review.

Rupert Murdoch gaat met pensioen. Zijn zoons James en Lachlan nemen samen het stokje van hem over. Beleggers vragen zich volgens de South China Morning Post af, of dat wel goed gaat.

Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.