Wetenschap

Bumble is geen Tinder en dat lijkt te werken

Foto Reuters

Wat gebeurde er in de VS terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Dating-app Bumble zit in de lift. Volgens Techcrunch heeft deze vrouwvriendelijke versie van Tinder de psychologische grens doorbroken van een miljoen gesprekken tussen gebruikers per dag.

Bumble werd opgericht door Whitney Wolfe, die Tinder verliet na een conflict met de andere oprichters (dat draaide om seksuele intimidatie). Vorig jaar was het nog de vraag of de app van Wolfe terrein kon winnen op Tinder. Met het behalen van 1 miljoen gesprekken per dag is ze op de goede weg. Maar met zo’n half miljoen gebruikers komt Bumble nog niet in de buurt van de pakweg 50 miljoen Tinderaars (waarvan zo’n 40 procent niet-single is)

Flirt Dish en T-Mobile serieus

Dat Dish Network Corp. en T-Mobile US aan het onderhandelen waren over een potentiële overname was al bekend. Maar The Wall Street Journal onthult dat die eerste nu ook met banken in overleg is. Een teken dat de onderhandelingen met de telecomaanbieder - met het waarschijnlijke prijskaartje van 15 miljard dollar - in een serieus stadium is beland.

Volgens ingewijden zal Dish, een satelliet-netwerk met zo’n veertien miljoen klanten, een meerderheidsbelang krijgen in de deal. De huidige eigenaar van T-Mobile, Deutsche Telekom AG, behoudt een minderheidsbelang.

De overname is zeker nog niet rond, benadrukt de zakenkrant. Na het falen van grote overnames het afgelopen jaar kan niemand meer zeker zijn hierover. De afgelopen jaren slaagde Dish er niet in om de telecommarkt te betreden.

Spacecake mag in Canada

Goed nieuws voor Canadese burgers, meldt Quartz. Zij mogen hun medicinale wiet vanaf vandaag ook in een brownie stoppen. Het Canadese Hooggerechtshof bepaalde dat gisteren. Hiervoor mochten de geestverruimende plantjes alleen in gedroogde vorm gerookt worden.

De zaak kwam aan het rollen in 2009 toen Owen Smith, een medewerker van een uitgifteplek voor medicinale marihuana, opgepakt werd na het verkopen van space-koekjes, -thee en -oliën aan patiënten. Dit leidde tot een langlopende rechtsgang. De werkgever vond dit namelijk niet kunnen:

“quite absurd that [the] government would essentially force patients to smoke this plant instead of using all the other alternatives, which are much more medically beneficial to many patients.”

Na vrijspraken door rechters kwam de zaak bij het Hooggerechtshof terecht. Hoewel de Canadese regering ‘woedend’ is vanwege deze schijnbare ‘normalizering’ van drugs in de samenleving, kunnen ouders van zieke kinderen en andere patiënten eindelijk gerust ademhalen. Niemand hoeft medicinale wiet meer te inhaleren. Een koekje eten mag ook.