Twee broers veroordeeld voor plannen aanslagen New York

Een time-lapse van New York, te zien in de Sky Pod Elevator in de One World Observatory.
Een time-lapse van New York, te zien in de Sky Pod Elevator in de One World Observatory. Foto EPA / Jason Szenes

In New York zijn twee broers veroordeeld tot lange gevangenisstraffen voor het plannen van aanslagen op de Amerikaanse stad. Raees (22) en Sheheryar (32) Qazi uit Florida kregen respectievelijk 35 en 20 jaar cel opgelegd. Dat meldt persbureau Reuters.

De twee Pakistaanse broers hadden in maart in een rechtbank in Florida toegegeven dat ze bomaanslagen wilden plegen op drukbezochte plekken in de Big Apple. Raees Qazi bekende ook nog pogingen te hebben gedaan tot het verstrekken van bom-materiaal aan terroristen.

Agenten aangevallen

Het duo is ook veroordeeld voor het gebruik van geweld tegen twee agenten, toen ze al in de gevangenis zaten. De federale rechter vergeleek de plannen van de gebroeders Qazi met de aanslag op de marathon van Boston in 2013.

De broers zijn geboren in Pakistan, maar beiden genaturaliseerd en nu Amerikaanse staatsburgers. Toen ze in 2012 werden gearresteerd woonden ze allebei in Fort Lauderdale (Florida).