Aangrijpende interactieve visualisatie: zoveel mensen gingen er dood in WOII

Eén miljoen. Tien miljoen. Zeventig miljoen. Het aantal slachtoffers dat viel in de Tweede Wereldoorlog (1939-1945) is nauwelijks te bevatten. Daarom maakte datajournalist Neil Halloran een interactieve visualisatie van alle doden. IJzingwekkend.

In de Tweede Wereldoorlog kwamen meer mensen om het leven dan in welk ander conflict dan ook. ‘The Fallen of World War II’ toont het dodental van de Tweede Wereldoorlog in interactieve grafieken en de dalende trend in oorlogsslachtoffers die sindsdien zichtbaar is. Sinds 1945 hebben de 44 grootste economieën ter wereld geen oorlog meer met elkaar gehad.

Twitter avatar neilhalloran Neil Halloran One million plays! I’m dumbfounded, grateful. Thank you all for the support and encouragement. Here are the numbers: http://t.co/ZDcwOzbznH

De grafieken in het 17 minuten durende filmpje worden toegelicht door een voice-over. Op een paar momenten kun je de video op pauze zetten en over de staatjes gaan om dieper in de data te duiken.