Voor als je steeds maar weer vergeet te drinken

’s Avonds in bed bedenk je pas dat de enige waterinname de drie koppen koffie waren die ochtend. Herkenbaar? Dan heb je misschien wel 70 euro over voor de HidrateMe: een ‘smart’ waterfles. Het is een waterfles (tritan plastic, zonder BPA) van 710 milliliter. Met bluetooth maakt de fles verbinding met een appje op je smartphone, en die houdt in de gaten of je wel voldoende drinkt. Met elke slok water zie je een waterdruppel op de app voller lopen, en je doel is 100 procent te halen op een dag. Nog een extra’tje: zodra je een lange periode zonder water hebt gezeten, begint de fles te gloeien. Het is een beetje verwarrend dat-ie ondanks de prijs razend populair is op kickstarter: zo moeilijk is het niet om te onthouden hoeveel je hebt gedronken op een dag. Wellicht is dit vooral een leuk kadootje voor oma: het lijkt me een goeie oplossing voor alle ouderen die elke zomer bijna uitdrogen door te weinig te drinken. Geef er wel een smartphone bij.